Gościmy
Naszą witrynę przegląda teraz 64 gości 
FRoSTA Frosta britta co na obiad develey dobre dobre jedzenie dobre przepisy dobre przepisy kulinarne doceń polskie gdzie zjeść halina kolacja kulinarne mrożonki obiad pomysł na przepisy przepisy kulinarne przepisy ze zdjęciami restauracje restauracje kraków restauracje warszawa restauracje wrocław ryż smaczne jedzenie sos tabasco warto odwiedzić śniadanie
Strona główna Ryby Śledź diabelski

Książka kucharska
Picture
 

  Poprzedni przepis Następny przepis Drukuj Email
 
Śledź diabelski

 

No Picture
 
Autor: Halina
Ocena: Brak głosów
Opis:

Przepis na pysznego śledzia.

 
 
Składniki, 4 porcje:
  • 30 dkg śledzi w oleju,
  • 2 małe ogórki węże,
  • 3 ogórki konserwowe,
  • pęczek rzodkiewek,
  • 2 czerwone cebule,
  • pęczek koperku,
  • 2 ostre papryczki,
  • 3 łyżki oleju,
  • łyżeczka musztardy,
  • sok z połowy cytryny,
  • pieprz, cukier, sól.

 

 
Sposób przygotowania:

Przepis na śledzia po diabelsku. Śledzie osącz z oleju, drobno pokrój, cebule pokrój w kosteczkę. Ułóż na sicie oprósz cukrem, sparz wrzątkiem, przelej zimna wodą osącz. Ogórki rozetnij wzdłuż na ćwiartki a te pokrój w plasterki. Ogórki konserwowe w półplasterki. Rzodkiewki w plasterki, papryczkę drobno pokrój, drobniutko posiekaj koperek. Musztardę wymieszaj z olejem i sokiem z cytryny. Sos dopraw cukrem, pieprzem i solą. Zalej sałatkę, wymieszaj, wstaw do lodówki. Sałatka wygląda efektownie podana w obranych, wydrążonych i ozdobnie naciętych ogórkach. Można tez ja podać w bułce tzw. paluch rozetnij na połówki, zetnij końce. Bułeczki wydrąż zostaw trochę miąższu, środki posmaruj białkiem i wstaw na minutę do gorącego piekarnika. Uszczelnione w taki sposób bułki można bez obaw napełnić sałatką.

 

 
Uwagi:
Brak

 

 
Ocena przepisu
1 (zły) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (dobry)

Autor komentarza Komentarz
Niezarejestrowani użytkownicy nie mają możliwości komentowania. Najpierw zrejestruj się.