Gościmy
Naszą witrynę przegląda teraz 21 gości 
Strona główna Ryby Śledź diabelski

Książka kucharska
Picture
 

  Poprzedni przepis Następny przepis Drukuj Email
 
Śledź diabelski

 

No Picture
 
Autor: Halina
Ocena: Brak głosów
Opis:

Przepis na pysznego śledzia.

 
 
Składniki, 4 porcje:
  • 30 dkg śledzi w oleju,
  • 2 małe ogórki węże,
  • 3 ogórki konserwowe,
  • pęczek rzodkiewek,
  • 2 czerwone cebule,
  • pęczek koperku,
  • 2 ostre papryczki,
  • 3 łyżki oleju,
  • łyżeczka musztardy,
  • sok z połowy cytryny,
  • pieprz, cukier, sól.

 

 
Sposób przygotowania:

Przepis na śledzia po diabelsku. Śledzie osącz z oleju, drobno pokrój, cebule pokrój w kosteczkę. Ułóż na sicie oprósz cukrem, sparz wrzątkiem, przelej zimna wodą osącz. Ogórki rozetnij wzdłuż na ćwiartki a te pokrój w plasterki. Ogórki konserwowe w półplasterki. Rzodkiewki w plasterki, papryczkę drobno pokrój, drobniutko posiekaj koperek. Musztardę wymieszaj z olejem i sokiem z cytryny. Sos dopraw cukrem, pieprzem i solą. Zalej sałatkę, wymieszaj, wstaw do lodówki. Sałatka wygląda efektownie podana w obranych, wydrążonych i ozdobnie naciętych ogórkach. Można tez ja podać w bułce tzw. paluch rozetnij na połówki, zetnij końce. Bułeczki wydrąż zostaw trochę miąższu, środki posmaruj białkiem i wstaw na minutę do gorącego piekarnika. Uszczelnione w taki sposób bułki można bez obaw napełnić sałatką.

 

 
Uwagi:
Brak

 

 
Ocena przepisu
1 (zły) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (dobry)

Autor komentarza Komentarz
Niezarejestrowani użytkownicy nie mają możliwości komentowania. Najpierw zrejestruj się.