Pieczony kurczak z estragonem i cytryna – przygotowanie

Grudzień 28, 2015 | Przepisy z kurczakiem | By admin | 0 Comments

Pieczony kurczak z estragonem i cytryna – przygotowanie po prostu
Zdjęcie pochodzi z: targsmaku.pl

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita. Podgrzej ciężkie, żaroodporne naczynie na kuchence na dużym ogniu. Nacinaj skórę kurczaka w regularnych odstępach czasu, skrop olejem, posyp solą i pieprzem i wrzuć do powłoki. Dodaj do naczynia i gotuj przez 6-8 minut z każdej strony lub do czasu, aż się dobrze zarumieni. Zdejmij teraz patelni i odstaw. Dodaj skórkę z cytryny, estragon, czosnek i koper do naczynia i gotuj przez 2-3 minuty aż nabierze pięknego złotego koloru. Ponownie daj kurczaka do naczynia z winem i zostaw i doprowadź do wrzenia.

Pieczony kurczak z estragonem i cytryna – przygotowanie Zdejmij teraz
Zdjęcie pochodzi z: eksplozjasmaku.blox.pl

Włóż do piekarnika i piecz teraz 20-25 minut, aż kurczak się po prostu ugotuje. Podawaj z kawałkami cytryny.

– autor